Current Affairs Quiz September 6th 2020

September 8, 2020
Current Affairs Quiz September 6th 2020

Here is the Current affairs quiz September 6th 2020 for RBI/NABARD/SEBI in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz September 6th 2020

Q1. Who has been appointed as brand ambassador of Bajaj Allianz Life?

  1. Ayushmann Khurrana
  2. Virat Kohli
  3. Amitabh Bachchan
  4. Saurav Ganguly

Answer: (1)
Private life insurer, Bajaj Allianz Life has announced the appointment of Bollywood actor Ayushmann Khurrana as its brand ambassador to promote its products and digital services across offline and online mediums. Khurrana will feature in the brand’s next campaign ‘Smart Living’ that encompasses its term plan – Smart Protect Goal and the new digital service – Smart Assist

Q2. Who has launched a new publication, “The Little Book of Green Nudges”?

  1. Botanical Research Institute of Texas
  2. Center for Environmental Legal Studies
  3. Center for Global Change & Earth Observations
  4. UN Environment Programme (UNEP)

Answer: (4)
The UN Environment Programme (UNEP) has launched a new publication titled “The Little Book of Green Nudges”, which aims to inspire around 200 million students around the globe to adopt environmentally friendly habits and greener lifestyles.

Q3. International Day of Charity is observed annually on _____?

  1. 4th September
  2. 5th September
  3. 6th September
  4. 7th September

Answer: (2)
The International Day of Charity is an international day observed annually on 5 September

Q4. Who has announced to acquire product design firm Kaleidoscope Innovation?

  1. TCS
  2. HCL
  3. Infosys
  4. Accenture

Answer: (3)
Infosys announced it has acquired product design firm Kaleidoscope Innovation for $42 mn to expand its engineering service offerings in medical devices, consumer and industrial markets across America

Q5. Name the company that has rebranded itself as ‘Vi’?

  1. Vodaphone Idea Ltd
  2. Airtel
  3. Tata Docomo
  4. Reliance Communication

Answer: (1)
Vodafone Idea Ltd has rebranded itself as ‘Vi’, creating a unified identity two years after the merger of erstwhile Vodafone India Ltd and Idea Cellular Ltd

SEBI Grade A Test Series

Q6. Which among the following cities has been declared as the first World War II Heritage City?

  1. New York
  2. Chicago
  3. Philadelphia
  4. North Carolina

Answer: (4)
US President Donald Trump has announced Wilmington in southern US state North Carolina as the first World War II Heritage City at a ceremony held to mark the 75th anniversary of the end of World War II.

Q7. Who has become the first cricket ambassador for “SBOTOP” sportsbook brand?

  1. Virat Kohli
  2. Dwayne Bravo
  3. Steve Smith
  4. Rohit Sharma

Answer: (2)
West Indies cricket icon Dwayne Bravo has become the first cricket ambassador for “SBOTOP” sportsbook brand. Isle of Man betting group Celton Manx has appointed the West Indies cricketer as the cricket ambassador for its flagship sportsbook.

Q8. Name the country that chaired the 35th FAO Regional Conference for Asia and Pacific 2020?

  1. Bhutan
  2. India
  3. Myanmar
  4. China

Answer: (1)
The virtual session of 35th FAO (Food and Agriculture Organisation) Regional Conference for Asia and Pacific 2020 was held. The conference was held under the chairmanship of Bhutan. The next edition of the conference will be chaired by Bangladesh in 2022.

Q9. Who has been appointed as new President of Society of Indian Automobile Manufacturers (SIAM)?

  1. Saharsh Damani
  2. Ashish Harshraj Kale
  3. Vinkesh Gulati
  4. Kenichi Ayukawa

Answer: (4)
The Executive Committee of Society of Indian Automobile Manufacturers (SIAM) has elected Kenichi Ayukawa as its new President. Ayukawa is the Managing Director and Chief Executive Officer, Maruti Suzuki India Ltd since 2013 and was the Vice President of SIAM.

Q10. Who has been appointed as 35th President of Federation of Automobile Dealers Associations for the year 2020-22?

  1. Saharsh Damani
  2. Ashish Harshraj Kale
  3. Vinkesh Gulati
  4. Kenichi Ayukawa

Answer: (3)
The Federation of Automobile Dealers Associations (FADA) has announced the appointment of Vinkesh Gulati as its 35th President for the year 2020-22. He is also the first President from Uttar Pradesh

You may also like to read: Current Affairs Quiz September 5th 2020

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more August quizzes

Tags: Current Affairs Quiz September 6th 2020, Daily Current Affairs Quiz September 6th 2020, Current Affairs Quiz September 6th 2020 Daily