Current Affairs Quiz May 25th & 26th 2020 for RBI/NABARD

May 26, 2020
Current Affairs Quiz May 25th & 26th 2020 for RBI/NABARD
SEBI Grade A Test Series

Here is the Current affairs quiz May 25th & 26th 2020 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz April 25th & 26th 2020

Q1. Who is the author of book titled ‘Hop On: My Adventures on Boats, Trains and Planes’?

  1. Salman Rushdie
  2. Vikram Seth
  3. Jhumpa Lahiri
  4. Ruskin Bond

Answer: (4)
Ruskin Bond has authored a book titled ‘Hop On: My Adventures on Boats, Trains and Planes

Q2. World Bee Day is observed annually on _______?

  1. 20th May
  2. 21st May
  3. 22nd May
  4. 23rd May

Answer: (1)
World Bee Day is celebrated annually on May 20th. To mark the Day, a virtual event – under the theme “Bee Engaged”

Q3. Who has developed Robot named RAIL BOT to assist in hospital management functions towards patient care?

  1. Northern Railway
  2. South Central Railway
  3. Central Railway
  4. North Central Railway

Answer: (2)
The Robot named RAIL BOT (R-BOT) has been developed by the South Central Railway to assist in hospital management functions towards patient care.

Q4. ________ has become Corona free as there is not active case in the Union Territory

  1. Chandigarh
  2. Pondicherry
  3. Ladakh
  4. Delhi

Answer: (3)
Ladakh has become Corona free as there is not active case in the Union Territory. The infection of Covid-19 in Ladakh is in control now as the region have not reported fresh case since May 3

Q5. Anti Terrorism Day is observed annually on _____?

  1. 20th May
  2. 21st May
  3. 22nd May
  4. 23rd May

Answer: (2)
On May 21, 1991, former prime minister Rajiv Gandhi was assassinated by the Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE) cadres.

Q6. Which state has started an initiative ‘SUKOON’ – COVID-19 Beat the Stress”?

  1. Punjab
  2. Haryana
  3. Rajasthan
  4. J&K

Answer: (4)
In order to spread awareness about psychological impact of lockdown and measures to be adopted to overcome them, Department of Information and Public Relations, J&K has started an initiative ‘SUKOON’ – COVID-19 Beat the Stress”.

Q7. World Metrology Day is observed annually on _____?

  1. 20th May
  2. 21st May
  3. 22nd May
  4. 23rd May

Answer: (1)
World Metrology Day is an annual celebration of the signature of the Metre Convention on 20 May 1875 by representatives of seventeen nations.

Q8. World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development is observed annually on _____?

  1. 20th May
  2. 21st May
  3. 22nd May
  4. 23rd May

Answer: (2)
World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development is annually held on May 21 to help people learn about the importance of cultural diversity and harmony

Q9. Who has partnered with Bajaj Allianz to offer digital, hassle-free motor insurance?

  1. Paytm
  2. Amazon
  3. Flipkart
  4. PhonePe

Answer: (3)
Flipkart has partnered with Bajaj Allianz to offer digital, hassle-free motor insurance. Motor-insurance policy will cover privately owned four-wheelers and two-wheelers

Q10. International Tea Day is observed annually on _____?

  1. 20th May
  2. 21st May
  3. 22nd May
  4. 23rd May

Answer: (2)
International Tea Day is observed annually on May 21 to celebrate this wholesome drink and all that it adds to our society.

You may also like to read: Current Affairs Quiz May 24th 2020 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more May quizzes

Tags: Current Affairs Quiz May 25th & 26th 2020, Daily Current Affairs Quiz May 25th & 26th 2020, Current Affairs Quiz May 25th & 26th 2020 Daily