Current Affairs Quiz March 3rd 2020 for RBI/NABARD

March 3, 2020
SEBI Grade A Test Series

Here is the Current affairs quiz March 3rd 2020 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz March 3rd 2020

Q1. Who has been honoured by the World Book of Records for being a legendary actor?

  1. Amitabh Bachchan
  2. Manoj Kumar
  3. Dilip Kumar
  4. Hema Malini

Answer: (2)
Veteran actor Manoj Kumar has been felicitated by the World Book of Records, London with the WBR Golden Era of Bollywood honour for being a legendary actor and for his contribution to Indian cinema

Q2. North East Sustainable Development Goals Conclave 2020 was held in ____?

  1. Agartala
  2. Itanagar
  3. Guwahati
  4. Dispur

Answer: (3)
NITI Aayog has organised Sustainable Development Goals Conclave 2020: Partnerships, Cooperation and Development of North Eastern states- in Guwahati

Q3. Which city has hosted the International Judicial Conference?

  1. New Delhi
  2. Mumbai
  3. Ahmedabad
  4. Kolkata

Answer: (1)
The International Judicial Conference was held in New Delhi recently. The theme of the conference was “Gender Just World”

Q4. A three-day international conference on “Ensemble Methods in Modelling and Data Assimilation (EMMDA)” has been organised at ____.

  1. Gurugram
  2. New Delhi
  3. Amethi
  4. Noida

Answer: (4)
A three-day international conference on “Ensemble Methods in Modelling and Data Assimilation (EMMDA)” has been organised by NCMRWF,MoES at NCMRWF, Noida

Q5. Which country hosted the Defence and Security Expert Working Group meeting of SCO?

  1. Pakistan
  2. Russia
  3. Kazakhstan
  4. China

Answer: (1)
Islamabad, Pakistan was the venue of a meeting of the 9th Defence and Security Expert Working Group (EWG) of the Shanghai Cooperation Organisation (SCO)

Q6. Who has become first-ever Indian club to reach AFC Champions League group stage?

  1. Mohun Bagan A.C
  2. Bengaluru F.C
  3. East Bengal F.C
  4. FC Goa

Answer: (4)
FC Goa become first-ever Indian club to reach AFC Champions League group stage

Q7. Which country will host the International Boxing Association (AIBA) Team World Cup 2020?

  1. Pakistan
  2. Russia
  3. Kazakhstan
  4. China

Answer: (2)
The Boxing Federation of Russia has announced that the country will host the resurrected Boxing World Cup

Q8. Where India’s first floating jetty has been inaugurated?

  1. Panaji
  2. Vishakapatnam
  3. Kochi
  4. Chennai

Answer: (1)
India’s first floating jetty has been inaugurated in Panaji, Goa on the banks of Mandovi River

Q9. Which movie has been awarded as Best Film at Dadasaheb Phalke International Film Festival Awards 2020?

  1. Gully Boy
  2. Uri: The Surgical Strike
  3. Kabir Singh
  4. Super 30

Answer: (4)

Q10. Who has been conferred with the Best Actor Award at Dadasaheb Phalke International Film Festival Awards 2020?

  1. Hrithik Roshan
  2. Ranveer Singh
  3. Shahid Kapoor
  4. Vicky Kaushal

Answer: (1)

You may also like to read: Current Affairs Quiz March 1st & 2nd 2020 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more March quizzes

Tags: Current Affairs Quiz March 3rd 2020, Daily Current Affairs Quiz March 3rd 2020, Current Affairs Quiz March 3rd 2020 Daily