Current Affairs Quiz March 27th & 28th 2020 for RBI/NABARD

March 28, 2020
SEBI Grade A Test Series

Here is the Current affairs quiz March 27th & 28th 2020 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz March 27th & 28th 2020

Q1. Which state celebrates New Year ‘Ugadi’ annually?

  1. Andhra Pradesh
  2. Telangana
  3. Maharashtra
  4. Both 1 & 2

Answer: (4)
Ugadi is the New Year’s day that begins with the month of Chaitra celebrated in Telangana, Andhra Pradesh and Karnataka state.

Q2. Who has been conferred with the 2020 PEN/Hemingway Award?

  1. Ruchika Tomar
  2. Tavleen Singh
  3. Bhalchandra Mungekar
  4. Tarun Vijay

Answer: (1)
Novelist Ruchika Tomar Wins 2020 PEN/Hemingway Award for Her Debut Novel ‘A PRAYER FOR TRAVELERS’

Q3. Tokyo Olympics officially postponed to which year?

  1. 2024
  2. 2023
  3. 2022
  4. 2021

Answer: (4)
The IOC said the Tokyo Games “must be rescheduled to a date beyond 2020, but not later than summer 2021, to safeguard the health of the athletes, everybody involved in the Olympic Games and the international community.”

Q4. International Day of Solidarity with Detained and Missing Staff Members is observed annually on ____?

  1. 24th March
  2. 25th March
  3. 26th March
  4. 27th March

Answer: (2)
The International Day of Solidarity with Detained and Missing Staff Members is observed annually on 25 March by the United Nations

Q5. International Day of Remembrance of the Victims of Slavery and the Transatlantic Slave Trade is observed annually on ____?

  1. 24th March
  2. 25th March
  3. 26th March
  4. 27th March

Answer: (2)
Every year on 25 March, the International Day of Remembrance of the Victims of Slavery and the Transatlantic Slave Trade offers the opportunity to honour and remember those who suffered and died at the hands of the brutal slavery system.

Q6. The government announced a ______relief package aimed at providing a safety net for those hit the hardest by the Covid-19 lockdown?

  1. Rs 1.5 lakh crore
  2. Rs 1.6 lakh crore
  3. Rs 1.7 lakh crore
  4. Rs 1.8 lakh crore

Answer: (3)
The government announced a Rs 1.7 lakh crore relief package aimed at providing a safety net for those hit the hardest by the Covid-19 lockdown, along with insurance cover for frontline medical personnel.

Q7. Who has designated a total of 285 beds for isolation wards to handle novel coronavirus cases?

  1. Ordnance Factory Board
  2. Bharat Dynamics Ltd
  3. Boeing India Pvt Ltd
  4. BAE Systems India Services Pvt Ltd

Answer: (1)
The Ordnance Factory Board (OFB) has designated a total of 285 beds for isolation wards to handle novel coronavirus cases

Q8. Who has launched a Tracker of Policies Governments are Taking in Response to COVID-19?

  1. World Bank
  2. Asian Development Bank
  3. AIIB
  4. IMF

Answer: (4)
IMF has launched a Tracker of Policies Governments are Taking in Response to COVID-19

Q9. Which state has launched ‘Mo Jiban’ programme to appeal people to take a pledge not to venture out of their houses to combat COVID-19?

  1. Odisha
  2. Andhra Pradesh
  3. Karnataka
  4. Telangana

Answer: (1)
Odisha Chief Minister Naveen Patnaik has launched a programme ‘Mo Jiban’ (My Life) and appealed people to take a pledge not to venture out of their houses to combat COVID-19.

Q10. Who is the author of book titled “Missing in Action: The Prisoners Who Never Came Back”?

  1. Tavleen Singh
  2. Bhalchandra Mungekar
  3. Chander Suta Dogra
  4. Sadguru Patil

Answer: (4)

You may also like to read: Current Affairs Quiz March 26th 2020 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more March quizzes

Tags: Current Affairs Quiz March 27th & 28th 2020, Daily Current Affairs Quiz March 27th & 28th 2020, Current Affairs Quiz March 27th & 28th 2020 Daily