Current Affairs Quiz March 21st 2020 for RBI/NABARD

Advertisement

Here is the Current affairs quiz March 21st 2020 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz March 21st 2020

Q1. Who has developed starch-based ‘hemostat’ material?

  1. Indian Institute of Nano Science & Technology
  2. Amity Institute of Nanotechnology
  3. Central Institute of Agricultural Engineering
  4. National Institute of Biomedical Genomics

Answer: (2)
A starch-based ‘hemostat’ material has been developed by the Institute of Nano Science and Technology (INST).

Q2. Ordnance Factories’ Day is observed annually on ____?

  1. 18th March
  2. 19th March
  3. 20th March
  4. 21st March

Answer: (1)
18th March is celebrated as the Ordnance Factory Day in India

Q3. Where will World’s First Flying Car be manufactured?

  1. Maharashtra
  2. Andhra Pradesh
  3. Kerala
  4. Gujarat

Answer: (4)
World’s first commercial flying car named ‘PAL-V Liberty’ will be developed in Gujarat, India

Q4. Indian Navy has set up a Quarantine Camp at ____

  1. Amritsar
  2. Delhi
  3. Vishakhapatnam
  4. Chandigarh

Answer: (3)
In an effort to augment India’s fight against the spread of CoViD-19, Indian Navy has set up a Quarantine Camp at INS Vishwakarma in Vishakhapatnam

Q5. US President Donald Trump has signed a _____ emergency aid package that ensures sick leave to Americans workers who fall ill from the new coronavirus

  1. $100-billion
  2. $110-billion
  3. $125-billion
  4. $150-billion

Answer: (1)
US President Donald Trump has signed a $100-billion emergency aid package that ensures sick leave to Americans workers who fall ill from the new coronavirus

Q6. The ______ and L&T Technology Services (LTTS) have collaborated to carry out joint research in industrial and infrastructure cyber security

  1. Indian Institute of Technology, Delhi
  2. Indian Institute of Technology, Mumbai
  3. Indian Institute of Technology, Kanpur
  4. Indian Institute of Technology, Roorkee

Answer: (3)
The Indian Institute of Technology, Kanpur (IIT-K) and L&T Technology Services (LTTS) have collaborated to carry out joint research in industrial and infrastructure cyber security

Q7. The 7th World Cities Summit will be held in ____

  1. Singapore
  2. New York
  3. London
  4. New Delhi

Answer: (1)
The 7th World Cities Summit (WCS) will be held from 5 to 9 July 2020 in Singapore.

Q8. Global Recycling Day is observed annually on ___?

  1. 21st March
  2. 20th March
  3. 19th March
  4. 18th March

Answer: (4)
Global Recycling Day is celebrated annually on 18th March for unsung heroes of recycling

Q9. Who is the author of book titled “My Encounters in Parliament”?

  1. Bhalchandra Mungekar
  2. Sadguru Patil
  3. Mayabhushan Nagvenkar
  4. Tarun Vijay

Answer: (1)
The book titled “My Encounters in Parliament” authored by Bhalchandra Mungekar

Q10. Who is the author of book titled ‘Invincible – A Tribute to Manohar Parrikar’?

  1. Bhalchandra Mungekar
  2. Sadguru Patil
  3. Mayabhushan Nagvenkar
  4. Tarun Vijay

Answer: (4)
The book has been authored by former MP and BJP leader Tarun Vijay

You may also like to read: Current Affairs Quiz March 20th 2020 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more March quizzes

Tags: Current Affairs Quiz March 21st 2020, Daily Current Affairs Quiz March 21st 2020, Current Affairs Quiz March 21st 2020 Daily

Comments

Subscribe Us

Join us to get latest article in your inbox

SUBSCRIBE US ON YOUTUBE

ADVERTISEMENT

Follow Us On Facebook