Current Affairs Quiz March 20th 2020 for RBI/NABARD

Advertisement

Here is the Current affairs quiz March 20th 2020 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz March 20th 2020

Q1. Which has become first country to to suspend all markets as coronavirus spreads?

  1. Japan
  2. Philippines
  3. Indonesia
  4. Malaysia

Answer: (2)
The Philippine Stock Exchange closed while currency and bond trading were suspended, the first shutdown of markets worldwide in response to the coronavirus, with authorities citing risks to the safety of traders.

Q2. Who has signed MoU with Aditya Mehta Foundation to enable the ‘Divyang Warriors’ lead a self-esteem driven productive life?

  1. Indian Army
  2. BSF
  3. ITBP
  4. CRPF

Answer: (4)
A MoU between CRPF and the Aditya Mehta Foundation has been signed to enable the ‘Divyang Warriors’ lead a self-esteem driven productive life in Hyderabad

Q3. Oil India Ltd (OIL) has signed an agreement with ______for sale and purchase of crude oil.

  1. Numaligarh Refinery
  2. Jamnagar Refinery
  3. Kochi Refinery
  4. Paradip Refinery

Answer: (1)
Oil India Ltd (OIL) has signed an agreement with Numaligarh Refinery for sale and purchase of crude oil.

Q4. Flipkart entered into partnership with ______to sell paperless life insurance policies on its platform.

  1. Bharti AXA Life Insurance Co. Ltd
  2. Pramerica Life Insurance Co. Ltd.
  3. Aegon Life Insurance
  4. Edelweiss Tokio Life Insurance Co. Ltd.

Answer: (3)
E-commerce major Flipkart has entered into partnership with Aegon Life Insurance to sell paperless life insurance policies on its platform. Now, Flipkart customers, aged between 18 and 65 years, can buy an instant digital policy with a sum assured of upto 10 lakh

Q5. The book titled ‘An Extraordinary Life’ is a biography of _____?

  1. Arun Jaitley
  2. Atal Bihari Vajpayee
  3. Sushma Swaraj
  4. Manohar Parrikar

Answer: (4)
The book titled ‘An Extraordinary Life: A biography of Manohar Parrikar’ is written by veteran journalists Sadguru Patil and Mayabhushan Nagvenkar.

Q6. Who has launched the ‘Innovate for Accessible India’ campaign in association with NASSCOM Foundation?

  1. Microsoft
  2. Facebook
  3. Amazon
  4. Google

Answer: (1)
Microsoft India and NASSCOM Foundation launched the ‘Innovate for Accessible India’ campaign The major objective of ‘Innovate for Accessible India’ campaign is to empower divyaang people with the tools and technology

Q7. S&P Global Ratings has lowered India’s economic growth forecast to _____for 2020.

  1. 5.1 per cent
  2. 5.2 per cent
  3. 5.3 per cent
  4. 5.4 per cent

Answer: (2)
S&P Global Ratings has lowered India’s economic growth forecast to 5.2 per cent for 2020, saying the global economy is entering a recession amid the coronavirus pandemic

Q8. Which country has started the human trial of vaccine for coronavirus?

  1. China
  2. Japan
  3. USA
  4. India

Answer: (3)
The US has begun the phase one clinical trial of an investigational vaccine designed to protect against the coronavirus disease which has claimed the lives of over 7,000 people globally

Q9. Which state has launched the mass hand washing campaign named ”break the chain”?

  1. Himachal Pradesh
  2. Kerala
  3. Punjab
  4. Delhi

Answer: (2)
In a bid to contain the spread of coronavirus or COVID-19 virus across the state, the Kerala government has launched a mass hand washing campaign named ”break the chain”. The campaign aims to educate people about the importance of public and personal hygiene.

Q10. Which has become the first member of India’s gas trading platform IEX?

  1. Greta Power Trading
  2. Indiabulls Power
  3. BGR Energy
  4. Manikaran Power

Answer: (4)
Manikaran Power becomes the first member of India’s gas trading platform. The gas trading platform of Indian Energy Exchange (IEX) has found its first member in Manikaran Power Ltd (MPL)

You may also like to read: Current Affairs Quiz March 19th 2020 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more March quizzes

Tags: Current Affairs Quiz March 20th 2020, Daily Current Affairs Quiz March 20th 2020, Current Affairs Quiz March 20th 2020 Daily

Comments

Subscribe Us

Join us to get latest article in your inbox

SUBSCRIBE US ON YOUTUBE

ADVERTISEMENT

Follow Us On Facebook