Current Affairs Quiz March 17th 2020 for RBI/NABARD

March 17, 2020
SEBI Grade A Test Series

Here is the Current affairs quiz March 17th 2020 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz March 17th 2020

Q1. Who among the following is not listed in World Economic Forum (WEF) list of 115 Young Global Leaders?

  1. Gaurav Gupta
  2. Byju Raveendran
  3. Shekhar Gupta
  4. Tara Singh Vachani

Answer: (3)
Byju Classes’ founder Byju Raveendran and Zomato’s co-founder Gaurav Gupta are among the five Indians named by the World Economic Forum (WEF) in its new list of 115 Young Global Leaders. The other three Indians on the list are Tara Singh Vachani (CEO of Antara Senior Living), Vinati Mutreja (Managing Director and CEO, Vinati Organics Limited), and Swapan Mehra (CEO, Iora Ecological Solutions).

Q2. Who has been named as Google’s most-searched women in music?

  1. Beyonce
  2. Madonna
  3. Bjork
  4. Taylor Swift

Answer: (4)
Taylor Swift has been named “Google’s most-searched women in music”.

Q3. World Kidney Day has been observed on ____?

  1. 12th March
  2. 13th March
  3. 14th March
  4. 15th March

Answer: (1)
The World Kidney Day (WKD) is observed every year on the second Thursday in March.  The theme of the 2020 World Kidney day is “Kidney Health for Everyone Everywhere–from Prevention to Detection and Equitable Access to Care.”

Q4. Which city hosted the Wings India 2020, an international exhibition and conference on civil aviation sector?

  1. Bengaluru
  2. Hyderabad
  3. New Delhi
  4. Cochin

Answer: (2)
Wings India 2020, an international exhibition and conference on civil aviation sector, held at Begumpet Airport in Hyderabad from March 12 to 15

Q5. Which among the following will be the venue for the main event for International Yoga Day on June 21?

  1. Sri Nagar
  2. New Delhi
  3. Dispur
  4. Leh

Answer: (4)
Leh, the capital of the Union territory of Ladakh will be the venue for the main event for International Yoga Day on June 21.

Q6. Who has launched a skill programme for women called ‘DigiPivot’, designed for women who are looking to return to their corporate careers after a break or simply planning to make mid-career shifts to digital marketing?

  1. Google
  2. Facebook
  3. Amazon
  4. Microsoft

Answer: (1)
Google India has launched a skill programme for women called ‘DigiPivot’, designed for women who are looking to return to their corporate careers after a break or simply planning to make mid-career shifts to digital marketing

Q7. Which airlines has signed a pact with GMR Hyderabad Aviation SEZ Limited (GHASL) for setting up a warehousing, distribution and trading facility in the airport operator’s aerospace?

  1. Indigo
  2. Air India.
  3. Spicejet
  4. Vistara

Answer: (3)
Budget carrier SpiceJet has announced signing of a pact with GMR Hyderabad Aviation SEZ Limited (GHASL) for setting up a warehousing, distribution and trading facility in the airport operator’s aerospace and industrial park

Q8. Who has signed MoU with The Gambia for MEA’s eVBAB Network Project TCIS signs MoU with The Gambia for MEA’s eVBAB Network Project?

  1. Vodafone India
  2. Reliance Communications
  3. Jio
  4. Telecommunications Consultants India Ltd

Answer: (4)
TCIS signs MoU with The Gambia for MEA’s eVBAB Network Project TCIS signs MoU with The Gambia for MEA’s eVBAB Network Project.

Q9. ______ has signed a US$80 million loan agreement with World Bank to improve water management practices and increase agricultural productivity in selected Gram Panchayats.

  1. Odisha
  2. Himachal Pradesh
  3. Madhya Pradesh
  4. Jharkhand

Answer: (2)
The Government of India, Government of Himachal Pradesh and the World Bank has signed a US$80 million loan agreement to improve water management practices and increase agricultural productivity in selected Gram Panchayats (Village Councils) in Himachal Pradesh, a mountain state richly endowed with natural resources.

Q10. Who has agreed to buy shares worth Rs 7250 crore of the cash-strapped Yes Bank?

  1. State Bank of India
  2. HDFC Bank
  3. ICICI Bank
  4. Axis Bank

Answer: (1)
The State Bank of India has agreed to buy shares worth Rs 7250 crore of the cash-strapped Yes Bank.

You may also like to read: Current Affairs Quiz March 16th 2020 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more March quizzes

Tags: Current Affairs Quiz March 17th 2020, Daily Current Affairs Quiz March 17th 2020, Current Affairs Quiz March 17th 2020 Daily