Current Affairs Quiz March 15th 2020 for RBI/NABARD

March 15, 2020
SEBI Grade A Test Series

Here is the Current affairs quiz March 15th 2020 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz March 15th 2020

Q1. Who became the first player in the history of T20 cricket to feature in 500 matches?

  1. Kieron Pollard
  2. Dwayne Bravo
  3. Chris Gayle
  4. Virat Kohli

Answer: (1)
West Indies skipper Kieron Pollard became the first player in the history of T20 cricket to feature in 500 matches

Q2. Which team won Women’s T20 World Cup 2020?

  1. India
  2. England
  3. Australia
  4. South Africa

Answer: (3)
Australia beat India by 85 runs to win Women’s T20 World Cup final

Q3. International Women’s Day is observed annually on ____?

  1. 7th March
  2. 8th March
  3. 9th March
  4. 10th March

Answer: (2)
International Women’s Day is annually held on March 8 to celebrate women’s achievements throughout history and across nations. The theme of International Women’s Day 2020 is, I am Generation Equality: Realizing Women’s Rights.

Q4. The government has made sanitary pad disposal bags mandatory from ____?

  1. Jan 2021
  2. June 2021
  3. Jan 2022
  4. June 2022

Answer: (1)
The Centre would make it mandatory for sanitary pad manufacturers to provide bio-degradable bags for the disposal of each pad from January 2021

Q5. Moody’s Investors Service said G-20 countries is expected to grow by _____ in 2020.

  1. 2.3%
  2. 2.7%
  3. 2.5%
  4. 2.1%

Answer: (4)
Moody’s Investors Service said G-20 countries, as a group, are expected to grow by 2.1 per cent in 2020, 0.3 percentage points lower than its previous forecast

Q6. Which state topped the list of the states in terms of the number of participants in the POSHAN programme?

  1. Kerala
  2. Tamil Nadu
  3. Andhra Pradesh
  4. Haryana

Answer: (2)
Tamil Nadu tops the list of the states in terms of the number of participants in the POSHAN programme

Q7. The National Conference on Women in Police and Central Armed Police Forces (CAPFs) held in ____

  1. New Delhi
  2. Mumbai
  3. Kolkata
  4. Pune

Answer: (1)
Bureau of Police Research and Development (BPR&D) has organised the National Conference on Women in Police and Central Armed Police Forces (CAPFs) in New Delhi.

Q8. Who has announced the launch of the COVID-19 Therapeutics Accelerator with a committed $125 million in seed funding?

  1. CARE
  2. Oxfam
  3. Bill & Melinda Gates Foundation
  4. Partners in Health

Answer: (3)
The Bill & Melinda Gates Foundation, Wellcome and Mastercard has announced the launch of the COVID-19 Therapeutics Accelerator with a committed $125 million in seed funding to speed-up the response to the COVID-19 epidemic by identifying, assessing, developing, and scaling-up treatments

Q9. Who has launched its own Community Radio Station — RADIO KHANCHI 90.4 FM Aap Sabka Radio?

  1. Ranchi University
  2. Delhi University
  3. IGNOU
  4. Indraprastha University

Answer: (1)
Ranchi University will launch its own Community Radio Station — RADIO KHANCHI 90.4 FM Aap Sabka Radio on International Women’s Day

Q10. Who has won the seventh Dr MS Swaminathan Award for the period 2017-2019?

  1. Yogesh K Tyagi
  2. M Jagdeesh Kumar
  3. Jaspal Singh Sandhu
  4. V Praveen Rao

Answer: (4)
V Praveen Rao, Vice-Chancellor of Professor Jayashankar Telangana State Agricultural University (PJTSAU), has won the seventh Dr MS Swaminathan Award for the period 2017-2019

You may also like to read: Current Affairs Quiz March 14th 2020 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more March quizzes

Tags: Current Affairs Quiz March 15th 2020, Daily Current Affairs Quiz March 15th 2020, Current Affairs Quiz March 15th 2020 Daily