Current Affairs Quiz March 11th 2020 for RBI/NABARD

March 11, 2020
SEBI Grade A Test Series

Here is the Current affairs quiz March 11th 2020 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz March 11th 2020

Q1. World Wildlife Day is observed annually on ____?

  1. 1st March
  2. 2nd March
  3. 3rd March
  4. 4th March

Answer: (3)
Every year March 3 is celebrated as World Wildlife Day to raise the awareness of issues that impact wildlife. The theme of World Wildlife Day 2020 is “Sustaining all life on Earth”.

Q2. Which university won the Khelo India University Games, 2020?

  1. Panjab University
  2. Savitribai Phule Pune University
  3. Delhi University
  4. Punjabi University

Answer: (1)
The Khelo India University Games concluded in Bhubaneswar, Odisha. Panjab University, Chandigarh took home the champions trophy-winning 46 medals including 17 gold, 19 silver, and 10 bronze

Q3. World Hearing Day is observed annually on ____?

  1. 1st March
  2. 2nd March
  3. 3rd March
  4. 4th March

Answer: (3)
The World Hearing Day is celebrated annually on 3rd March. The aim of this day is to raise global awareness among the general public and policy makers about hearing loss and ear and hearing care (EHC). The theme of World Hearing Day 2020 is “Hearing for life. Don’t let hearing loss limit you”.

Q4. National Chambal Sanctuary is located in which state?

  1. Himachal Pradesh
  2. Madhya Pradesh
  3. Odisha
  4. Uttarakhand

Answer: (2)
The government has declared the National Chambal Sanctuary in Madhya Pradesh, home to gangetic dolphins and 75 per cent population of critically endangered species gharial, as eco-sensitive zone (ESZ)

Q5. The Pusa Krishi Vigyan Mela-2020 held in ____?

  1. Mumbai
  2. Kolkata
  3. Ahmedabad
  4. New Delhi

Answer: (4)
The “Pusa Krishi Vigyan Mela – 2020” being organized at the ICAR-IARI Mela Grounds, New Delhi from 1st to 3rd March, 2020.

Q6. Who has announced a $12 billion funds to assist countries grappling with the health and economic impacts of the coronavirus outbreak?

  1. IMF
  2. World Bank
  3. ADB
  4. AIIB

Answer: (2)
The World Bank announced an initial $12 billion in immediate funds to assist countries grappling with the health and economic impacts of the coronavirus outbreak that has spread quickly from China to over 60 countries

Q7. Who has signed strategic partnership with RBL Bank and Mastercard to launch a co-branded credit card?

  1. Zomato
  2. Swiggy
  3. Uber
  4. Uber Eats

Answer: (1)
Food aggregator Zomato has inked a strategic partnership with RBL Bank and Mastercard to launch a co-branded credit card, a move that will enable it to offer broad-based benefits to its consumers

Q8. Who has signed a tripartite pact with Enabling Women of Kamand (EWOK) Society and NABARD or setting up three FPOs in state?

  1. IIT Ropar
  2. IIT Delhi
  3. IIM Amritsar
  4. IIT Mandi

Answer: (4)
IIT Mandi and Enabling Women of Kamand (EWOK) Society have signed a tripartite pact with the National Bank For Agriculture And Rural Development (NABARD) for setting up three FPOs in Himachal Pradesh’s Mandi district

Q9. Who will host 108th Indian Science Congress in 2021?

  1. New Delhi
  2. Pune
  3. Bengaluru
  4. Kolkata

Answer: (2)
Pune will host the 108th Indian Science Congress in January 2021.

Q10. The Azlan Shah Cup hockey tournament 2020 will be held in ____?

  1. Malaysia
  2. India
  3. Australia
  4. Japan

Answer: (1)
The prestigious Azlan Shah Cup hockey tournament which was scheduled to be held in Ipoh, Malaysia from April 11 to 18, will now be held from September 24 to October 3.

You may also like to read: Current Affairs Quiz March 10th 2020 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more March quizzes

Tags: Current Affairs Quiz March 11th 2020, Daily Current Affairs Quiz March 11th 2020, Current Affairs Quiz March 11th 2020 Daily