Current Affairs Quiz March 10th 2020 for RBI/NABARD

March 10, 2020
SEBI Grade A Test Series

Here is the Current affairs quiz March 10th 2020 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz March 10th 2020

Q1. Who won ATP Mexico Open title 2020?

  1. Taylor Fritz
  2. Novak Djokovic
  3. Rafal Nadal
  4. Dominic Theme

Answer: (3)
Rafael Nadal won Mexican Open title after beating Taylor Fritz.

Q2. Zero Discrimination Day is observed annually on _____?

  1. 1st March
  2. 3rd March
  3. 5th March
  4. 7th March

Answer: (1)
March 1 is Zero Discrimination Day, an annual worldwide event that promotes diversity and recognizes that everyone counts. The theme of 2020 is theme: Zero Discrimination Against Women And Girls.

Q3. Where did National Workshop on Explosive Detection (NWED-2020) held?

  1. Bengaluru
  2. Pune
  3. New Delhi
  4. Chandigarh

Answer: (2)
The 2nd “National Workshop on Explosive Detection” (NWED-2020) is being organised at “APJ Abdul Kalam DRDO Golden Jubilee Auditorium”, Pashan by High Energy Materials Research Laboratory (HEMRL), Pune.

Q4. Judicial Officers of which country have undergone their 7 day training on ‘Case Management and Court Management’ at the National Law University, Jodhpur in Rajasthan.

  1. Sri Lanka
  2. Bangladesh
  3. Myanmar
  4. Nepal

Answer: (4)
The first batch of 30 Judicial Officers from Supreme Court of Nepal have undergone their 7 day training on ‘Case Management and Court Management’ at the National Law University, Jodhpur in Rajasthan

Q5. Indian Railways launches its First “Restaurant on Wheels” at ______Station.

  1. Asansol
  2. Kolkata
  3. Dibrugarh
  4. Amritsar

Answer: (1)
Indian Railways launched its first ‘Restaurant on Wheels’ at the circulating area of Asansol Railway station for the use of Railway passengers as well as general public of Asansol

Q6. In which city government has launched Humsafar mobile app for doorstep diesel delivery?

  1. Mumbai
  2. New Delhi
  3. Kolkata
  4. Bengaluru

Answer: (2)
The government has launched a mobile application named ‘Fuel Humsafar’ for delivery of diesel at doorsteps of Housing societies, hotels and hospitals in the national capital region

Q7. The Regional Hub campus of the National Security Guard (NSG) has been inaugurated at ____?

  1. Mumbai
  2. New Delhi
  3. Kolkata
  4. Bengaluru

Answer: (3)
Union Minister for Home Affairs Amit Shah inaugurated the National Security Guard (NSG) Regional Hub campus at Kolkata, West Bengal

Q8. Which country has taken over as president of the UN Security Council for the month of March 2020?

  1. USA
  2. France
  3. UK
  4. China

Answer: (4)
China has taken over as president of the UN Security Council for the month of March 2020, pledging to promote solidarity and cooperation in this capacity

Q9. Which state had went paperless with the implementation of e-Vidhan?

  1. Assam
  2. Tripura
  3. Arunachal Pradesh
  4. Mizoram

Answer: (3)
The Arunachal Pradesh Assembly went paperless with the implementation of e-Vidhan, a project under the Digital India programme

Q10. Where 19th edition of World Productivity Congress (WPC) will be held?

  1. Mumbai
  2. New Delhi
  3. Kolkata
  4. Bengaluru

Answer: (4)
The 19th edition of World Productivity Congress (WPC) will be held on May 6 to May 8, 2020 at the Bangalore International Exhibition Centre, Bangalore

You may also like to read: Current Affairs Quiz March 9th 2020 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more March quizzes

Tags: Current Affairs Quiz March 10th 2020, Daily Current Affairs Quiz March 10th 2020, Current Affairs Quiz March 10th 2020 Daily