Current Affairs Quiz June 3rd 2020

June 3, 2020
Current Affairs Quiz June 3rd 2020

Here is the Current affairs quiz June 3rd 2020 for RBI/NABARD/SEBI in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz June 3rd 2020

Q1. Who has been appointed as President of the New Development Bank?

  1. Anil Kishora
  2. Roberto Campos Neto
  3. Marcos Prado Troyjo
  4. Sergei Storchak

Answer: (3)
Marcos Prado Troyjo, former deputy economy minister of Brazil will replace KV Kamath as the president of the New Development Bank’s (NDB),

Q2. Who has signed MoU with Karnataka Mango Board to enable farmers sell produce online?

  1. Flipkart
  2. Amazon
  3. Meesho
  4. Snapdeal

Answer: (1)
India’s leading ecommerce marketplace Flipkart has entered into a memorandum of understanding (MoU) with Karnataka State Mango Department and Marketing Corporation, to enable mango farmers to sell their produce online

Q3. Who has been appointed as CMD of Oriental Insurance Company?

  1. Dinesh Waghela
  2. SN Rajeswari
  3. Deepak Godbole
  4. Madhulika Bhaskar

Answer: (2)
SN Rajeswari, General Manager, New India Assurance (NIA), has been selected by the Banks Board Bureau (BBB) as the Chairman and MD of the Delhi-based Oriental Insurance Company (OIC)

Papertyari SEBI Grade A 2021 course

Q4. Who is the author of book titled ‘The Ickabog’?

  1. Arundhati Roy
  2. Markus Zusak
  3. Khaled Hosseini
  4. JK Rowling

Answer: (4)
JK Rowling will be releasing a new book, titled The Ickabog online

Q5. Who has been suspended by Sri Lanka from all forms of cricket?

  1. M Bhanuka
  2. Shehan Madushanka
  3. LD Chandimal
  4. N Dickwella

Answer: (2)
Sri Lanka fast bowler Shehan Madushanka has been suspended from all forms of cricket with immediate effect after he was arrested for alleged possession of illegal drugs

Q6. Who has developed a magnesium alloy with significantly improved properties, that can replace steel and aluminium in automotive and aerospace components?

  1. IIT Madras
  2. IIT Delhi
  3. IIT Mumbai
  4. IIT Roorkee

Answer: (1)
Researchers at the Indian Institute of Technology Madras (IITM), along with the University of North Texas and US Army Research Laboratory, have developed a magnesium alloy with significantly improved properties, that can replace steel and aluminium in automotive and aerospace components

Q7. Who is set to become Kerala’s first woman DGP?

  1. Gopika Jahagirdar
  2. Reena Yadav
  3. Pavani Nagaraja Bhat
  4. Sreelekha

Answer: (4)
Sreelekha set to become Kerala’s first woman DGP.

Q8. Who has signed a $177 million loan with Government of India to upgrade road infrastructure in the state of Maharashtra?

  1. New Development
  2. World
  3. Asian Development Bank
  4. AIIB

Answer: (3)
The Asian Development Bank (ADB) and the Government of India have signed a $177 million loan to upgrade road infrastructure in the state of Maharashtra. The loan has been signed with prime objective of upgrading the 450 km of state highways and major district roads in the state of Maharashtra

Q9. Who will take over as the CEO for South and South-East Asia of JP Morgan?

  1. Leo Puri
  2. Aiman Ezzat
  3. Thierry Delaporte
  4. Julie Sweet

Answer: (1)
Leo Puri has been announced to become the new Chairman of JP Morgan South Asia and South East Asia

Q10. Who has been appointed Chief Executive Officer of the Capgemini Group?

  1. Leo Puri
  2. Aiman Ezzat
  3. Thierry Delaporte
  4. Julie Sweet

Answer: (2)
Aiman Ezzat has been appointed Chief Executive Officer of the Capgemini Group

You may also like to read: Current Affairs Quiz June 1st & 2nd 2020

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more June quizzes

Tags: Current Affairs Quiz June 3rd 2020, Daily Current Affairs Quiz June 3rd 2020, Current Affairs Quiz June 3rd 2020 Daily