Current Affairs Quiz June 25th 2020

June 25, 2020
Current Affairs Quiz June 25th 2020

Here is the Current affairs quiz June 25th 2020 for RBI/NABARD/SEBI in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz June 25th 2020

Q1. How many Indian startups featured in World Economic forum list of tech pioneers for 2020?

  1. Two
  2. Three
  3. Four
  4. Five

Answer: (1)
Two Indian firms – ZestMoney and Stellapps – figured in a new list of Tech Pioneers released by the World Economic Forum (WEF) which described these 100 entities as future headline-makers addressing global issues with cutting-edge technology.

Q2. Name the city where Composite Regional Centre for Skill Development, Rehabilitation and Employment of Persons with Disabilities has been inaugurated?

  1. Chandigarh
  2. New Delhi
  3. Ranchi
  4. Ahmedabad

Answer: (3)
Composite Regional Centre (CRC) for Skill Development, Rehabilitation and Employment of Persons with Disabilities (PwDs) has been inaugurated in Ranchi

Q3. Former Supreme Court judge DK Jain has been given a extension by the Board of Control for Cricket India (BCCI) to serve as BCCI’s Ethics Officer and Ombudsman for how much period?

  1. 6 months
  2. 1 year
  3. 2 years
  4. 3 years

Answer: (2)
Former Supreme Court judge DK Jain has been given a one-year extension by the Board of Control for Cricket India (BCCI) to serve as BCCI’s Ethics Officer and Ombudsman

Q4. Name the bank with which Maruti Suzuki has partnered to offer simpler and flexible financing schemes for new customers?

  1. HDFC Bank
  2. IndusInd Bank
  3. Karnataka Bank
  4. Karur Vysya Bank

Answer: (4)
Car market leader Maruti Suzuki India (MSI) has partnered with Karur Vysya Bank to offer simpler and flexible financing schemes for new customers.

SEBI Grade A Test Series

Q5. According to Asian Development Bank the Indian economy is expected to contract by ____ per cent during the current financial year

  1. 6
  2. 5
  3. 4
  4. 3

Answer: (3)
Hit hard by the coronavirus pandemic, the Indian economy is expected to contract by 4 per cent during the current financial year as per ADB. GDP is expected to contract by 4.0 per cent in FY2020 before rebounding by 5.0 per cent in FY2021

Q6. Fitch Ratings revised the rating outlook for India to ______

  1. BBB+
  2. BBB-
  3. BB+
  4. BB-

Answer: (2)
Fitch Ratings has revised the outlook on India’s long-term foreign-currency issuer default rating (IDR) to negative from stable and affirmed the rating at ‘BBB-

Q7. Indian Armed Forces participated in Victory Day Parade in ______

  1. Moscow
  2. London
  3. Beijing
  4. Washington

Answer: (1)
India had sent a tri-service contingent to participate in the parade, comprising Indian Armed Forces contingent participated in the Russian Victory Day Parade at Moscow

Q8. Name the company that has partnered with TropoGo, a deep tech start-up, for the launch of ‘Pay as you Fly’ insurance for drone-owners in India

  1. Future Generali India Insurance
  2. Kotak Mahindra General Insurance
  3. IFFCO TOKIO General Insurance
  4. HDFC ERGO General Insurance Company

Answer: (4)
HDFC ERGO has partnered with TropoGo, a deep tech start-up, for the launch of ‘Pay as you Fly’ insurance for drone-owners in India. The insurance policy will offer commercial drone owners and operators coverage for third party liability claims for property damage and bodily injuries.

Q9. Name the city which will host Fourth edition of Asian Youth Para Games in 2021?

  1. Delhi
  2. Bahrain
  3. Moscow
  4. Dhaka

Answer: (2)
The Asian Paralympic Committee (APC) has announced that Bahrain will host the fourth edition of the Asian Youth Para Games from December 1 to 10 next year

Q10. Sustainable Gastronomy Day is observed annually on _____

  1. 16th June
  2. 17th June
  3. 18th June
  4. 19th June

You may also like to read: Current Affairs Quiz June 21st 2020

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more June quizzes

Tags: Current Affairs Quiz June 25th 2020, Daily Current Affairs Quiz June 25th 2020, Current Affairs Quiz June 25th 2020 Daily