Current Affairs Quiz July 26th & 27th 2020

July 27, 2020
Current Affairs Quiz July 26th & 27th 2020

Here is the Current affairs quiz July 26th & 27th 2020 for RBI/NABARD/SEBI in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz July 26th & 27th 2020

Q1. Where does three-day virtual conference of India Global Week 2020 held?

  1. UK
  2. India
  3. USA
  4. China

Answer: (1)
The inaugural session of a three-day virtual conference of India Global Week 2020 organised in London, United Kingdom by India Inc.

Q2. Who has been awarded the European 2020 US Green Building Council (USGBC) Leadership Award?

  1. ICC
  2. BCCI
  3. United Nations
  4. International Olympic Committee

Answer: (4)
The International Olympic Committee (IOC) has announced that its new headquarters in Lausanne has been awarded the European 2020 US Green Building Council (USGBC) Leadership Award.

Q3. India has been ranked _____ in Global Real Estate Transparency Index 2020?

  1. 30th
  2. 34th
  3. 39th
  4. 43rd

Answer: (2)
India has ranked 34th globally in Jones Lang LaSalle’s biennial Global Real Estate Transparency Index (GRETI).

Q4. Which country topped the JLL’s Global Real Estate Transparency Index, 2020?

  1. France
  2. Australia
  3. USA
  4. UK

Answer: (4)
The United Kingdom (UK) ranks first in the list of 99 countries, followed by the United States, Australia, France, Canada, New Zealand, the Netherlands, Ireland, Sweden and Germany.

Q5. Name the company that has tied up with Karnataka MSME and Mines department to sell regional art, handicraft and other home-grown and produced products on its platform?

  1. Amazon
  2. Google
  3. Flipkart
  4. Snapdeal

Answer: (3)
The Karnataka MSME and Mines department signed a memorandum of understanding with e-commerce firm Flipkart to sell regional art, handicraft and other home-grown and produced products on its platform.

SEBI Grade A Test Series

Q6. Google has rebranded its signature social network ____to Google Currents.

  1. Google+
  2. Youtube
  3. Google Meet
  4. Google Duo

Answer: (1)
Search engine giant Google has rebranded its signature social network Google+ to Google Currents.

Q7. Who has launched Aatamanirbhar Skilled Employee Employer Mapping (ASEEM) digital platform?

  1. Ministry of MSME
  2. Ministry of Home Affairs
  3. Ministry of Finance
  4. Ministry of Skill Development and Entrepreneurship.

Answer: (4)
Artificial Intelligence (AI)-based “Aatamanirbhar Skilled Employee Employer Mapping (ASEEM)” digital platform has been launched by the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship. The platform aims to bridge demand-supply gap of skilled workforce across sectors and to improve the information flow.

Q8. Who has formed a working group to examine the feasibility of ‘Pandemic Risk Pool’?

  1. ICMR
  2. IRDAI
  3. PFRDA
  4. RBI

Answer: (2)
The Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI) has formed a working group to examine the feasibility of ‘Pandemic Risk Pool’

Q9. Which country’s battalion has been conferred with the UNIFIL environment award?

  1. India
  2. China
  3. Japan
  4. Russia

Answer: (1)
An Indian battalion stationed with the United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL) has won an environment award for a project that aims to decrease waste generation, reuse plastic, build green houses and compost pits

Q10. Who has been appointed as the new Officiating President of Hockey India?

  1. Rajinder Singh
  2. Tapan kumar Das
  3. Gyanendro Ningombam
  4. None of the Above

Answer: (4)
Former chief executive officer (CEO) of Manipur Hockey, Gyanendro Ningombam has been named as the new officiating president of Hockey India by its Executive Board

You may also like to read: Current Affairs Quiz July 24th & 25th 2020

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more July quizzes

Tags: Current Affairs Quiz July 26th & 27th 2020, Daily Current Affairs Quiz July 26th & 27th 2020, Current Affairs Quiz July 26th & 27th 2020 Daily