Current Affairs Quiz January 27th 2020 for RBI/NABARD

January 27, 2020
SEBI Grade A Test Series

Here is the Current affairs quiz January 27th 2020 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz January 27th 2020

Q1. What is projected global growth rate as per United Nations World Economic Situation and Prospects (WESP) 2020?

  1. 2.3%
  2. 2.4%
  3. 2.5%
  4. 2.6%

Answer: (2)
According to the United Nations World Economic Situation and Prospects (WESP) 2020, a growth rate of 2.5 percent is possible in 2020

Q2. Which country will train Indian flight surgeons to monitor the health of astronauts selected for the human space mission Gaganyaan?

  1. Russia
  2. Japan
  3. Israel
  4. France

Answer: (4)
France will train Indian flight surgeons to enable them to monitor the health of astronauts selected for the ambitious human space mission Gaganyaan,

Q3. Which is the most polluted city in India according to a Greenpeace India Report?

  1. Jharia
  2. Dhanbad
  3. Delhi
  4. Noida

Answer: (1)
Coal-belching Jharia in Jharkhand continues to be the most polluted city in India, according to a Greenpeace India report

Q4. Who has been appointed as the Managing Director of the State Bank of India?

  1. Lingam Venkat Prabhakar
  2. Sanjiv Chadha
  3. Atanu Kumar Das
  4. Challa Sreenivasulu Setty

Answer: (4)
The government has appointed Challa Sreenivasulu Setty as the managing director of the State Bank of India for a period of three years

Q5. Who has been appointed as the Managing Director of the Bank of Baroda?

  1. Lingam Venkat Prabhakar
  2. Sanjiv Chadha
  3. Atanu Kumar Das
  4. Challa Sreenivasulu Setty

Answer: (2)
Sanjiv Chadha has been appointed as Managing Director (MD) and Chief Executive Officer (CEO) at Bank of Baroda

Q6. Who has been appointed as the Managing Director of the Bank of India?

  1. Lingam Venkat Prabhakar
  2. Sanjiv Chadha
  3. Atanu Kumar Das
  4. Challa Sreenivasulu Setty

Answer: (3)
Atanu Kumar Das has been appointed as the MD and CEO in Bank of India for a three-year term.

Q7. Who has been appointed as the Managing Director of the Canara Bank?

  1. Lingam Venkat Prabhakar
  2. Sanjiv Chadha
  3. Atanu Kumar Das
  4. Challa Sreenivasulu Setty

Answer: (1)
Lingam Venkata Prabhakar, Executive Director in Punjab National BankNSE has been appointed as MD and CEO in Canara Bank

Q8. Who has signed an MoU with Ghana’s National Petroleum Authority (NPA) to offer assistance and technical expertise to the country in implementing its National LPG Promotion Policy?

  1. Hindustan Petroleum Corporation Limited
  2. Indian Oil Corporation
  3. Bharat Petroleum Corporation Limited
  4. Reliance Industries Limited

Answer: (2)
IndianOil has signed an MoU with Ghana’s National Petroleum Authority (NPA) to offer assistance and technical expertise to the country in implementing its National LPG Promotion Policy

Q9. Who has been conferred with the Global Citizen Prize: Cisco Youth Leadership Award for 2019?

  1. Fran Katsoudas
  2. John Legend
  3. Chris Martin
  4. Priya Prakash

Answer: (4)
Priya Prakash wins the 2019 Global Citizen Prize: Cisco Youth Leadership Award

Q10. What is the projected growth rate of India as per World Economic Outlook Update?

  1. 8%
  2. 8%
  3. 5%
  4. 6%

Answer: (2)
India’s growth is estimated at 4.8 percent in 2019, projected to improve to 5.8 percent in 2020 as IMF World Economic Outlook Update

You may also like to read: Current Affairs Quiz January 26th 2020 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more January quizzes

Tags: Current Affairs Quiz January 27th 2020, Daily Current Affairs Quiz January 27th 2020, Current Affairs Quiz January 27th 2020 Daily