Current Affairs Quiz February 25th to 28th 2020 for RBI/NABARD

February 28, 2020

Here is the Current affairs quiz February 25th to 28th 2020 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz February 25th to 28th 2020

Q1. Which country has recently celebrated its 70th National Democracy Day on 19 February?

  1. Bangladesh
  2. China
  3. Nepal
  4. Sri Lanka

Answer: (3)
Nepal celebrated its 70th National Democracy Day on 19 February

Q2. The Statehood day of Arunachal Pradesh is observed annually on ___?

  1. 18th February
  2. 20th February
  3. 22nd February
  4. 24th February

Answer: (2)
Arunachal Pradesh is celebrating 34th Statehood Day on 20 February 2020.

Q3. Which state has organised ‘Run for India Tea’ Event?

  1. Arunachal Pradesh
  2. Assam
  3. Kerala
  4. Tripura

Answer: (4)
Tripura hosted the “Run for India Tea” which was organized in collaboration by Tripura Tea Development Corporation (TTDC) and Tea Board of India.

Q4. Which bank has signed an MoU with government of Gujarat to facilitate approval of loans to entrepreneurs in the MSME sector?

  1. State Bank of India
  2. Bank of Baroda
  3. HDFC Bank
  4. Canara Bank

Answer: (1)
The government of Gujarat has signed an MoU with State Bank of India (SBI) to facilitate approval of loans to entrepreneurs in the MSME sector with ease and within a short time-frame

Q5. Hindi is the ____ most spoken language of the world in 2019.

  1. 2nd
  2. 3rd
  3. 4th
  4. 5th

Answer: (2)
Hindi is the 3rd most spoken language of the world in 2019 with 615 million speakers. The 22nd edition of the world language database Ethnologue stated English at the top of the list with 1,132 million speakers. Chines Mandarin is at the second position with 1,117 million speakers

Q6. World Day of Social Justice is observed annually on ____?

  1. 18th February
  2. 20th February
  3. 22nd February
  4. 24th February

Answer: (2)
The United Nations’ (UN) World Day of Social Justice is annually observed on February 20 to encourage people to look at how social justice affects poverty eradication. The theme for year 2020 as “Closing the Inequalities Gap to Achieve Social Justice”.

Q7. Which country will host the Asian Football Confederation (AFC) Women’s Asian Cup in 2022?

  1. China
  2. Sri Lanka
  3. Japan
  4. China

Answer: (4)
India will host the 2022 AFC Women’s Asian Cup. India was awarded the tournament by the Asian Football Confederation (AFC)’s Women’s Committee

Q8. Which city has organised a seminar on Indian Defence Equipment?

  1. Dhaka
  2. London
  3. Colombo
  4. Kathmandu

Answer: (1)
High Commission of India in Bangladesh organised a seminar on Indian Defence Equipment in Dhaka

Q9. Who has organized meeting on Active Pharmaceuticals Ingredients (API) Industry?

  1. AIIMS
  2. Central Drugs Standard Control Organization
  3. NITI Aayog
  4. IPA

Answer: (3)
National Institution for Transforming India (NITI Aayog) has organized a meeting on Active Pharmaceuticals Ingredients (API) Industry. The meeting was held under the chairmanship of NITI Aayog’s CEO Amitabh Kant to induce growth in the API industry

Q10. Kashi Mahakal Express, the third privately operated train runs between Varanasi and ____?

  1. Allahabad
  2. Kanpur
  3. Dehradun
  4. Indore

Answer: (4)
Indian Railways’ third privately operated train Kashi Mahakal Express started between Varanasi and Indore

You may also like to read: Current Affairs Quiz February 24th 2020 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more February quizzes

Tags: Current Affairs Quiz February 25th to 28th 2020, Daily Current Affairs Quiz February 25th to 28th 2020, Current Affairs Quiz February 25th to 28th 2020 Daily