Current Affairs Quiz February 24th 2020 for RBI/NABARD

Advertisement

Here is the Current affairs quiz February 24th 2020 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz February 24th 2020

Q1. India became world’s _____ largest economy in 2019 in terms of nominal GDP?

  1. 4th
  2. 5th
  3. 6th
  4. 7th

Answer: (2)
India has emerged as the fifth-largest world economy in 2019, overtaking the UK and France, as per a report by US-based think tank World Population Review

Q2. Soil Health Card Day is observed annually on ___?

  1. 17th February
  2. 18th February
  3. 19th February
  4. 20th February

Answer: (3)
Soil Health Card Day is being observed across the country on February 19th annually

Q3. Which country will host the FIFA Under-17 Women’s Football World Cup 2020?

  1. India
  2. Japan
  3. China
  4. Australia

Answer: (1)
The host cities of FIFA U-17 Women’s World Cup India 2020 are Ahmedabad, Bhubaneswar, Guwahati, Kolkata and Navi Mumbai

Q4. Which country will host the men’s edition of the junior hockey World Cup 2021?

  1. India
  2. Australia
  3. New Zealand
  4. South Africa

Answer: (1)
India will host the men’s edition of the junior hockey World Cup 2021

Q5. Which country will host the women’s edition of the junior hockey World Cup 2021?

  1. India
  2. Australia
  3. New Zealand
  4. South Africa

Answer: (4)
India will host the men’s edition of the junior hockey World Cup 2021 while the women’s event will be held in Potchefstroom in South Africa

Q6. The Delhi Police has integrated its “Himmat Plus App” with ____?

  1. Ola
  2. Uber
  3. Lyft
  4. Blah Blah

Answer: (2)
Taxi hailing app Uber has announced its integration with Delhi Police’s Himmat app which would enable passengers to share their ride information with the police for a safer journey

Q7. The cabinet has approved the constitution of ____ Law Commission of India for period of three years.

  1. 22nd
  2. 23rd
  3. 24th
  4. 25th

Answer: (1)
The Union Cabinet has approved Twenty-second Law Commission of India for a period of three years

Q8. The 2nd phase of Swachh Bharat Mission will be implemented till ____?

  1. 2023
  2. 2024
  3. 2025
  4. 2026

Answer: (3)
The Union Cabinet has approved the Phase II of the Swachh Bharat Mission (Grameen) [SBM (G)] till 2024-25, which will focus on Open Defecation Free Plus (ODF Plus), which includes ODF sustainability and Solid and Liquid Waste Management (SLWM).

Q9. Which city has hosted the Symposium on Emerging Opportunities for Indian Textiles and Crafts?

  1. Mumbai
  2. Kolkata
  3. Lucknow
  4. New Delhi

Answer: (4)
Symposium on Emerging Opportunities for Indian Textiles and Crafts held in New Delhi

Q10. Amazon CEO Jeff Bezos launched a _____ billion Bezos Earth Fund to fight climate change

  1. $8
  2. $9
  3. $10
  4. $15

Answer: (3)
Amazon CEO Jeff Bezos announced that he would be committing $10 billion to fight climate change through a new fund called the Bezos Earth Fund

You may also like to read: Current Affairs Quiz February 23rd 2020 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more February quizzes

Tags: Current Affairs Quiz February 24th 2020, Daily Current Affairs Quiz February 24th 2020, Current Affairs Quiz February 24th 2020 Daily

Comments

Subscribe Us

Join us to get latest article in your inbox

SUBSCRIBE US ON YOUTUBE

ADVERTISEMENT

Follow Us On Facebook