Current Affairs Quiz February 22nd 2020 for RBI/NABARD

Advertisement

Here is the Current affairs quiz February 22nd 2020 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz February 22nd 2020

Q1. Where does 13th Conference of Parties (COP) of the Convention on the conservation of migratory species of wild animals held?

  1. Chandigarh
  2. Ahmedabad
  3. Gandhinagar
  4. Pune

Answer: (3)
The 13th Conference of Parties (COP) of the Convention on the conservation of migratory species of wild animals (CMS), an environmental treaty under the aegis of the United Nations Environment Programme has been hosted by India from 17th to 22nd February 2020 at Gandhinagar in Gujarat

Q2. Which among the following has been renamed after the name of Manohar Parrikar?

  1. Institute for Defence Studies and Analyses
  2. National Defence Academy
  3. National Defence College
  4. None of the above

Answer: (1)
The Union government has decided to rename well-known think tank Institute for Defence Studies and Analyses (IDSA) as ‘Manohar Parrikar Institute for Defence Studies and Analyses’.

Q3. Who has become now 2nd richest Indian after RIL’s Mukesh Ambani?

  1. Azim Premji
  2. Shiv Nadar
  3. Lakshmi Mittal
  4. Radhakishan Damani

Answer: (4)
Avenue Supermart founder Radhakishan Damani is now the second richest Indian

Q4. Which city has decided to rename its bus stand after the name of Sushma Swaraj?

  1. Chandigarh
  2. Ambala
  3. Amritsar
  4. Ahmedabad

Answer: (2)
The Haryana government has decided to rename the Ambala City bus stand after former Union minister and BJP veteran late Sushma Swaraj.

Q5. The Tokyo 2020 Organising Committee has revealed the official Games motto _____?

  1. United by Emotion
  2. United by Ethics
  3. United by Sports
  4. United by People

Answer: (1)
The Tokyo 2020 Organising Committee has revealed the official Games motto: “United by Emotion”. The motto emphasises the power of sport to bring together people from diverse backgrounds of every kind and allow them to connect and celebrate in a way that reaches beyond their differences

Q6. Asian Wrestling Championship 2020 started in ___?

  1. Mumbai
  2. Pune
  3. Nagpur
  4. New Delhi

Answer: (4)
The 2020 Asian Wrestling Championships was held at the KD Jadhav Indoor Stadium, Indira Gandhi Arena, New Delhi in India

Q7. According to ISRO’s annual report 2019-20, it will send up an unusually large number of ___ earth observation (EO) satellites during 2020-21.

  1. 8
  2. 10
  3. 12
  4. 14

Answer: (2)
The country will send up an unusually large number of 10 earth observation (EO) satellites during 2020-21, according to the latest annual report of the Indian Space Research Organisation for 2019-20

Q8. Where does annual All India Conference of the Central Administrative Tribunal (CAT) held?

  1. Chennai
  2. Kolkata
  3. New Delhi
  4. Mumbai

Answer: (3)
The annual All India Conference of the Central Administrative Tribunal was held at Vigyan Bhawan, New Delhi

Q9. The 3rd edition of the Global Ministerial Conference on Road Safety will be held in ___?

  1. Stockholm
  2. Zurich
  3. New York
  4. Paris

Answer: (1)
The 3rd Global Ministerial Conference on Road Safety “Achieving Global Goals 2030” will take place on 19–20 February 2020 in Stockholm, Sweden

Q10. The 5th edition of Difficult Dialogues held in ___?

  1. New Delhi
  2. Bhubaneswar
  3. Kolkata
  4. Goa

Answer: (4)
The fifth edition of Difficult Dialogues, an annual forum examining issues of contemporary relevance in South Asia held in Panaji, Goa

You may also like to read: Current Affairs Quiz February 21st 2020 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more February quizzes

Tags: Current Affairs Quiz February 22nd 2020, Daily Current Affairs Quiz February 22nd 2020, Current Affairs Quiz February 22nd 2020 Daily

Comments

Subscribe Us

Join us to get latest article in your inbox

SUBSCRIBE US ON YOUTUBE

ADVERTISEMENT

Follow Us On Facebook