Current Affairs Quiz February 21st 2020 for RBI/NABARD

Advertisement

Here is the Current affairs quiz February 21st 2020 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz February 21st 2020

Q1. Which has become the first zonal railway in the country to have functional “energy neutral” railway stations on the network?

  1. Central Railway
  2. North Eastern Railway
  3. Eastern Railway
  4. South Central Railways

Answer: (4)
The Indian Railways South Central Railways (SCR) zone has become the first zonal railway in the country to have functional “energy neutral” railway stations on the network

Q2. Where 43rd session of the annual Governing Council meeting of the International Fund for Agricultural Development (IFAD) was held?

  1. Zurich
  2. Rome
  3. Moscow
  4. Washington

Answer: (2)
The 43rd session of the annual Governing Council meeting of the International Fund for Agricultural Development (IFAD) was held on 11-12 February 2020 in Rome, Italy. The theme of event was  “Investing in sustainable food systems to end hunger by 2030″.

Q3. World Pangolin Day 2020 was observed on ____?

  1. 15th February
  2. 17th February
  3. 19th February
  4. 21st February

Answer: (1)
World Pangolin Day, celebrated on the third Saturday of February, is a worldwide celebration of the pangolin aimed at raising awareness of its importance and its plight. This year, the special day falls on February 15, 2020

Q4. Who is the head of municipal bonds development committee formed by SEBI?

  1. Nandan Nilekani
  2. U K Sinha
  3. Sujit Prasad
  4. Ajay Tyagi

Answer: (3)
Markets regulator Securities and Exchange Board of India (SEBI) has constituted a municipal bonds development committee. The committee will be headed by the Executive Director of SEBI, Mr Sujit Prasad

Q5. Where does Bio-Asia Summit 2020 held?

  1. Mumbai
  2. Hyderabad
  3. New Delhi
  4. Chennai

Answer: (2)
Three day Bio-Asia Summit 2020 held in Hyderabad. The theme of the Summit was Today for Tomorrow

Q6. Which has become world’s largest cricket stadium with a seating capacity of more than one lakh spectators?

  1. Motera Stadium
  2. Melbourne Cricket Ground
  3. Lord’s Cricket Ground
  4. Eden Gardens

Answer: (1)
The Motera Stadium in Gujarat’s Ahmedabad will be the world’s largest cricket stadium with a seating capacity of more than one lakh spectators

Q7. Which state has announced five-day working week for state government employees?

  1. Andhra Pradesh
  2. Kerala
  3. Punjab
  4. Maharashtra

Answer: (4)
The Maharashtra government has announced five-day working week for state government employees

Q8. Which movie has been conferred with the Best Film award at 65th Amazon Filmfare Awards 2020?

  1. Kabir Singh
  2. Uri: The Surgical Strike
  3. Gully Boy
  4. Student Of The Year 2

Answer: (3)

Q9. Which movie has been conferred with the Best Actor In A Leading Role (Male) award at 65th Amazon Filmfare Awards 2020?

  1. Ranveer Singh
  2. Shahid Kapoor
  3. Vicky Kaushal
  4. Varun Dhawan

Answer: (1)

Q10. Which movie has been conferred with the Best Actor In A Leading Role (Female) award at 65th Amazon Filmfare Awards 2020?

  1. Shruti Hassan
  2. Alia Bhatt
  3. Deepika Padukone
  4. Priyanka Chopra

Answer: (2)

You may also like to read: Current Affairs Quiz February 20th 2020 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more February quizzes

Tags: Current Affairs Quiz February 21st 2020, Daily Current Affairs Quiz February 21st 2020, Current Affairs Quiz February 21st 2020 Daily

Comments

Subscribe Us

Join us to get latest article in your inbox

SUBSCRIBE US ON YOUTUBE

ADVERTISEMENT

Follow Us On Facebook