Current Affairs Quiz February 13th & 14th 2020 for RBI/NABARD

Advertisement

Here is the Current affairs quiz February 13th & 14th 2020 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz February 13th & 14th 2020

Q1. Who has been awarded Actress in a Leading Role award at Oscar 2020?

  1. Charlize Theron
  2. Emma Stone
  3. Margot Robbie
  4. Renee Zellweger

Answer: (4)

Q2. India has been ranked ____ in Global Intellectual Property Index 2020?

  1. 36th
  2. 40th
  3. 42nd
  4. 44th

Answer: (2)
India has been ranked 40th out of 53 countries on a Global Intellectual Property Index 2020.

Q3. Which country topped the Global Intellectual Property Index 2020?

  1. USA
  2. UK
  3. Sweden
  4. France

Answer: (1)
The US tops the scorecard with 95.28% out of an 100% scale, while the UK (93.92%), France (91.50%), Germany (91.08%), Sweden (90.56%) and Japan (90.40%) follow

Q4. Which Indian institute has ranked 3rd in MOOCLab’s Business School Rankings 2020?

  1. IIM Delhi
  2. IIM Kolkata
  3. ISB Ahmedabad
  4. IIM Bangalore

Answer: (4)
Indian Institute of Management Bangalore (IIMB) has claimed the 3rd spot in MOOCLab’s Business School Rankings 2020 for its provision, design and delivery of Massive Open Online Courses (MOOCs)

Q5. Which institute has topped the MOOCLab’s Business School Rankings 2020?

  1. HEC Paris
  2. Wharton School of the University of Pennsylvania
  3. INSEAD
  4. ESSEC Business School

Answer: (1)
HEC Paris (France) tops the 2020 Business School Rankings for their provision of Massive Open Online Courses

Q6. Which state has announced to launch internship scheme for school college students?

  1. Bihar
  2. Odisha
  3. Uttar Pradesh
  4. Rajasthan

Answer: (3)
Uttar Pradesh chief minister Yogi Adityanath announced a slew of measures, including internship for students and hiring of girls in police, aimed at increasing employment in the state

Q7. Who won the ICC U-19 Cricket World Cup 2020?

  1. India
  2. Bangladesh
  3. Pakistan
  4. Ireland

Answer: (2)
Bangladesh cricket team clinched its maiden ICC Under-19 World Cup title after beating favourites India cricket by three wickets

Q8. Which team won the first Men’s section Khelo India Ice Hockey tournament 2020?

  1. Indian Army
  2. ITBP
  3. Indian Navy
  4. Ladakh Scouts Regimental Centre

Amswer: (4)
The Ladakh Scouts Regimental Centre (LSRC) Red won the first Men’s section Khelo India Ice Hockey tournament 2020

Q9. World Pulses Day is observed annually on ___?

  1. 10th February
  2. 12th February
  3. 13th February
  4. 14th February

Answer: (1)
World Pulses Day has been designated on February 10 each year to bring attention to activities and information connected to the pulse sector worldwide

Q10. National Deworming Day is observed annually on ___?

  1. 10th February
  2. 12th February
  3. 13th February
  4. 14th February

Answer: (1)
Every year National Deworming Day is observed twice on February 10th and August 10th.

You may also like to read: Current Affairs Quiz February 12th 2020 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more February quizzes

Tags: Current Affairs Quiz February 13th & 14th 2020, Daily Current Affairs Quiz February 13th & 14th 2020, Current Affairs Quiz February 13th & 14th 2020 Daily

Comments

Subscribe Us

Join us to get latest article in your inbox

SUBSCRIBE US ON YOUTUBE

ADVERTISEMENT

Follow Us On Facebook