Current Affairs Quiz December 25th & 26th 2019 for RBI/NABARD

December 26, 2019
SEBI Grade A Test Series

Here is the Current affairs quiz December 25th & 26th 2019 for RBI/NABARD in the quiz series. This quiz series is also useful for IBPS/SBI PO, Railway recruitment, LIC AAO and clerical exams. The questions covers current affairs, static financial knowledge and other  important topics which can be asked in competitive exams. Answers are given at the end of the quiz.

Current affairs quiz December 25th & 26th 2019

Q1. Which country has selected Sethuraman Panchanathan to lead the prestigious National Science Foundation (NSF)?

  1. China
  2. UK
  3. USA
  4. Germany

Answer: (3)
U.S. President Donald Trump has picked Indian-American computer scientist Sethuraman Panchanathan to lead the prestigious National Science Foundation

Q2. What is the maturity year of recently concluded purchase of government securities by RBI?

  1. 2029
  2. 2030
  3. 2031
  4. 2032

Answer: (1)
RBI has decided to buy government bonds maturing in 2029 and sell four securities aggregating Rs 10,000 crore which will mature in 2020.

Q3. Where does 5th edition of ARTECH held?

  1. Mumbai
  2. Chennai
  3. Kolkata
  4. New Delhi

Answer: (4)
The 5th edition of ARTECH is being organised by Indian Army on ‘Technologies for Non-Contact Warfare’ which was organised on 23 December, 2019 in New Delhi.

Q4. Who has been crowned FIFA ‘Team of the Year’?

  1. France
  2. Belgium
  3. Brazil
  4. Qatar

Answer: (2)
Belgium has been crowned FIFA’s Team of the Year for finishing top of the world rankings for the second December in a row

Q5. Who has announced that it has extended its partnership with UNICEF?

  1. FIFA
  2. NCA
  3. BCCI
  4. ICC

Answer: (4)
The International Cricket Council (ICC) has announced it has extended its partnership with UNICEF through to the ICC Women’s T20 World Cup 2020 with the focus on empowering women and girls through cricket.

Q6. Which country has constructed Girls’ Hostel for Nepal Armed Police Force School?

  1. India
  2. China
  3. USA
  4. Bangladesh

Answer: (1)
India constructs Girls’ Hostel for Nepal Armed Police Force School at Kirtipur

Q7. Which country has activated the emergency protocols in the Galapagos Islands?

  1. Peru
  2. Ecuador
  3. Colombia
  4. Costa Rica

Answer: (2)
Ecuador has activated emergency protocols to contain the environmental impact of a fuel spill in the Galapagos Islands, after a barge carrying 600 gallons of diesel fuel sank

Q8. How many West African countries have agreed to change the name of their common currency to Eco?

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8

Answer: (4)
Eight West African countries have agreed to change the name of their common currency to Eco and severed the CFA franc’s links to former colonial ruler France

Q9. Who has partnered with Nasscom to train 10000 students on emerging technologies?

  1. Wipro
  2. Infosys
  3. TCS
  4. Microsoft

Answer: (1)
Wipro has partnered with industry body Nasscom to start a training platform on emerging technologies such as artificial intelligence, data science, internet of things, cybersecurity. Through this platform, Wipro will train 10,000 students from more than 20 engineering colleges in India

Q10. Who has been conferred with the International Tennis Federation’s (ITF) World Champions in men’s singles for 2019?

  1. Novak Djokovic
  2. Roger Federer
  3. Rafael Nadal
  4. Dominic Thiem

Answer: (3)
Ashleigh Barty and Rafael Nadal were named International Tennis Federation’s (ITF) World Champions in singles for 2019

You may also like to read: Current Affairs Quiz December 23rd & 24th 2019 for RBI/NABARD

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more December quizzes

Tags: Current Affairs Quiz December 25th & 26th 2019, Daily Current Affairs Quiz December 25th & 26th 2019, Current Affairs Quiz December 25th & 26th 2019 Daily