Biology – Question Set 4

Q1. What is the other name of Wilt of Potato?
a. Ring Disease
b. Ring Potato
c. Xylem Ring
d. Xylem potato

Q2. Which disease is caused by Banana Virus?
a. Bunchy down of Banana
b. Bunchy top of banana
c. Banana disease
d. Bunchy banana

Q3. Which hydrocarbon is used for ripening of the fruits?
a. Dicarboxylic
b. Carboxylic
c. Ethanol
d. Ethylene

Q4. Which hydrocarbon is used for increasing the no. of female flowers?
a. Dicarboxylic
b. Carboxylic
c. Ethylene
d. Ethanol

Q5. By which acid the injury of plant is healed?
a. Turmeric
b. Dicarboxylic acid
c. Traumatic
d. Carboxylic

Q6. What is the name of the largest angiosperm tree?
a. Sequoia giganteum
b. Lemna
c. Eucalyptus
d. Victoria regia

Q7. What is the name of the smallest (in shape) angiosperm tree?
a. Sequoia giganteum
b. Zamia pygmea
c. Victoria regia
d. Lemna

Q8. What is the name of the plant with largest leaf?
a. Sequoia giganteum
b. Zamia pygmea
c. Victoria regia
d. Lemna

Q9. What is the name of the largest fruit?
a. Lodoicea
b. Coconut
c. Peanut
d. Pineapple

Q10. Which is the heaviest wooden plant?
a. Zamia pygmea
b. Hardwichia binata
c. Victoria regia
d. Lemna

Answers:
1(a), 2(b) , 3(d) , 4(c), 5(a), 6(c), 7(d), 8(c), 9(a), 10(b)

Advertisement

Comments

Subscribe Us

Join us to get latest article in your inbox

Advertisement

Article of the Week

Follow Us On Facebook