Important Reports 2019 MCQ for RBI Grade B – Quiz 16

Advertisement

Dear aspirants,
We are presenting you the Important Reports 2019 MCQ for RBI Grade B ESI Section of the exam.  Also do read the answers provided at the end of quiz.

Important Reports 2019 MCQ

Q1. Who releases the World Development Report annually?

  1. IMF
  2. World Bank
  3. World Economic Forum
  4. Asian Development Bank

Answer: (2)
The World Development Report is an annual report published since 1978 by the International Bank for Reconstruction and Development or World Bank

Q2. What is the title of World Development Report, 2019?

  1. The Changing Nature of Work
  2. Digital Dividends
  3. Mind, Society and Behavior
  4. LEARNING to Realize Education’s Promise

Answer: (1)
The World Development Report (WDR) 2019: The Changing Nature of Work studies how the nature of work is changing as a result of advances in technology today

Q3. Who releases the annual publication Asian Development Outlook?

  1. IMF
  2. World Bank
  3. World Economic Forum
  4. Asian Development Bank

Answer: (4)
The Asian Development Outlook is an annual publication (available online and in print) produced by the Asian Development Bank (ADB). It offers economic analysis and forecasts, as well as an examination of social development issues, for most countries in Asia

Q4. What is the title of Asian Development Outlook, 2019?

  1. How Technology Affects Jobs
  2. Transcending the Middle-Income Challenge
  3. Strengthening Disaster Resilience
  4. Asia’s Potential Growth

Answer: (3)
Asian Development Outlook (ADO) 2019: Strengthening Disaster Resilience provides economic analysis and growth projections for 45 economies in Asia and the Pacific

Q5. According to Asian Development Outlook 2019, what is expected growth rate of Asia in 2019?

  1. 5.7%
  2. 5.6%
  3. 5.5%
  4. 5.4%

Answer: (1)

Q6. According to Asian Development Outlook 2019, what is expected growth rate of Asia in 2020?

  1. 5.7%
  2. 5.6%
  3. 5.5%
  4. 5.4%

Answer: (2)
Growth in developing Asia is projected to soften to 5.7% in 2019 and 5.6% in 2020.

Q7. Who releases the Global Economic Prospect Report?

  1. IMF
  2. World Bank
  3. World Economic Forum
  4. Asian Development Bank

Answer: (2)
Global Economic Prospects is a World Bank Group Flagship Report that examines global economic developments and prospects, with a special focus on emerging market and developing economies, on a semiannual basis

Q8. What is the title of Global Economic Prospect Report January, 2019?

  1. Darkening Skies
  2. Heightened Tensions, Subdued Investment
  3. A Fragile Recovery
  4. Spillovers and Weak Growth

Answer: (1)
The World Bank has released the Global Economic Prospects report 2019 titled “Darkening Skies

Q9. What is expected global growth rate in 2019 as per Global Economic Prospect Report, 2019?

  1. 2.6%
  2. 2.7%
  3. 2.8%
  4. 2.9%

Answer: (4)

Q10. What is expected global growth rate in 2020 as per Global Economic Prospect Report, 2019?

  1. 2.6%
  2. 2.7%
  3. 2.8%
  4. 2.9%

Answer: (3)
According to World Bank’s Global Economic Prospects report titled “Darkening Skies”, the global growth is expected to slow down to 2.9% in 2019 and 2.8% in 2020.

Click to go to RBI Grade B Preparation Page  | Click to read more such quizzes

Tags: Important Reports 2019 MCQ, Important Reports 2019 MCQ for RBI Grade B, RBI Grade B Important Reports 2019 MCQ

Comments

Subscribe Us

Join us to get latest article in your inbox

SUBSCRIBE US ON YOUTUBE

ADVERTISEMENT

Follow Us On Facebook