Banking – Questions Set 3

In our series of questions for various banking competitive exams, here is questions of general awareness for IBPS PO 2014 exam.

Q 1. What is the period after which cheque is expired once it is issued?
a. 3 months
b. 6 months
c. 9 months
d. 12 months

Q 2. A cheque bearing the date prior to actual signing of it is called?
a. Post-dated cheque
b. Anti-dated cheque
c. Stale cheque
d. None of the above

Q 3. An account held by Indian bank in foreign country is called?
a. Vostro account
b. Savings account
c. FCNR account
d. Nostro account

Q 4. An account on which no interest is paid is known as?
a. Savings account
b. Fixed deposit account
c. Current account
d. Recurring account

Q 5. An account held by foreign bank in India is called?
a. Vostro account
b. Savings account
c. FCNR account
d. Nostro account

Q 6. A cheque whose validity has expired is called?
a. Post-dated cheque
b. Anti-dated cheque
c. Stale cheque
d. None of the above

Q 7. A cheque bearing a date subsequent to date on which it is drawn is known as?
a. Post-dated cheque
b. Anti-dated cheque
c. Stale cheque
d. None of the above

Q 8. An online real time fund transfer system that enables you to transfer money from one bank account to another in real time is known as?
a. NEFT
b. RTGS
c. Manual transfer
d. None of the above

Q 9. What is minimum limit of RTGS transaction?
a. 15 lakh
b. 10 lakh
c. 5 lakh
d. 2 lakh

Q 10. What is the upper limit of RTGS transaction?
a. 15 lakh
b. 10 lakh
c. 5 lakh
d. No upper limit

Answers
1. a
2. b
3. d
4. c
5. a
6. c
7. a
8. b
9. d
10. d

Advertisement by Google

Comments